måndag 26 november 2007

På nära håll

Har ju lediga måndagen och nästan hela dagen för migsjälv att bara peta runt. Ska sortera kläder som ska säljas på Tradera, ska plantera om en blomma( från en fulbrun kruka till en IKEA-vit), ska till banken och se över mig ekonomi och prova på konsten att skaffa recept via internet.

Har något otyg i ögat som skaver när jag blinkar, och tänkte göra ett multi besök på lokala vårdcentralen. Jag går i princip aldrig till farbror doktorn, men nu tänkte jag att någon skulle få kolla till min nacke, öga och lite allmän omsorg.
Men nähä, vagel i ögat räknas inte som illa nog, receptfri salva, och inte besök. Lite trist, hade liksom inställt mig på att vara ömklig. Istället, när jag lekte runt på vårdcentralens sida såg jag att man kan beställa recept genom hemsidan( men bara om du haft läkemedlet tidigare). Anonymt och trevligt. Så så fort jag är klar här, ska jag försöka mig på en liten beställning. Av vad, förblir min hemlighet.( Lovar att berätta hur det gick)

Ja, mitt i allt detta" tyck synd om mig". Surfade jag runt på Aftonbladet. Är nog den sida jag besöker oftast när jag är uttråkad. Trevlig, och lagom dos skvaller och dumheter för att man ska glömma vardagen för en stund. Finns alltid någon stjärna eller offer längst bort i Staterna som har större bekymmer än ensjälv. Men så hittade jag en liten text om kvinnlig könsstympning. Är det något jag avskyr, mår illa av, och som får mig att vilja slå ner utövarnas, så är det detta.

Nu känns min vagel inte riktigt så farlig längre.




Måste ta upp detta unde ren lektion, måste måste, sprida dess ondska. Våld kvinna-kvinna är så----grrr, hittar inte ord.
Och detta för att männen ska vara säkra på att kvinnan är oskuld när de har sex första gången.

Men kvinnan vill ju gärna att mannen också är oskuld. Så varför inte sy fast snoppen intill huden när man ändå omskär killen vid tre fyra års ålder. Då kommer penisen att liksom växa fast utmed ena benet. Supepraktiskt därför att:

1. Inget stånd vid olämpliga tidpunkter ( badhus, stranden osv)
2. Inget fladder i brallorna
3. Ingen mobbig i skolan pga storleken, svårt att se när den är fastsydd.
4. Och enkel att bara sprätta loss med en skalpell på bröllopsnatten. Kan ju bli en mysig ritual, "skär du upp mig, sprättar jag upp dig, älskling."

Det alldeles värsta är att det som låter som ett stort skämt vad gäller mannens nedre organ, är verklighet för miljontals kvinnor. Kvinnor i världen, kvinnor i Sverige. Kanske i min klass?

Läste också att Mike Huckabee, som vill bli Mr President i USA menar att han inte är släkt med aporna. Jag hoppas innerligt att han inte är det. För då har han och jag inte samma ursprung.<


themoderatevoice.com

2 kommentarer:

LenaL sa...

Taskigt att inte få komma till doktorn när man bespetsat sej på det. Tycker de tar lite väl lätt på ens åkommor ibland! Hoppas du snart slipper vageln ändå.

Usch, fy, blir illamående bara jag läser dina rader om könsstympning. Nåt så vidrigt, att en sån tradition kan leva vidare! Tycker att en kvinna som råkat ut för det skulle gå genom eld och vatten för att hennes döttrar skulle slippa. Helt obegripligt.

Tror du inte Huckabee stammar från reptilvärlden?

Ha det gott!

Anna sa...

Hej!

Jag hade en vagel i ögat för inte så länge sen. Den var stor som en ärta och gjorde att jag såg ut som chewbacca. Det var mer synd om mig än vad det är om dig. Så det så!!! Ett tips, dock, är att ta någonting ljummet eller varmt och hålla mot ögat när du ser på tv eller var du nu pysslar med. Jag tror att det var det som fick min vagel att gå bort.

Kram syster dyster!