tisdag 11 september 2007

Rinnande näsa och inga skor

Igår när jag vaknade hade jag ont i halsen, riktigt ont och kände mig lite hängig. Men vad gör man inte för jobbet, tänkte jag, och packade mig iväg ändå.

Det gick faktiskt ganska bra: Eleverna fick fixa med lite grupparbete, och idag kör vi redovsiningar. Muntliga. Vilket ger dem skrämselslag och de jobbar på för kung och fosterland. Jag kan ändå inte vara tust utan blev hesare och hesare. Frammot kvällen valde även näsan att ta halsens parti, och jag blev även förkyld med rinnande näsa. Skojsigt. Men eleverna var helt oslagbara. Jag skrattade mig nog egenom de flesta lektionerna. Jag lovade att fixa en "big bang" film. En kille hade aldrig tidigare höt att vi härstammar från aporna, och blev grymt intresserad. Han underade vilken "skum" hemsida man kunde ladda ner sånna teorier ifrån. När jag lovade att beställa en sådan film från Av-centrelen såg han nöjd ut. Även om jag förklarade att Av inte är en mystisk konspirationscentral, vet jag inte om han trodde mig. Och när jag funderar vidare...kanske svärmor sitter inne på en djup Av hemlighet?

I natt snarkade jag säkerligen.

I helgen, eller snarare söndags var vi på en liten rundresa i småland. Skulle till Lager 157 för att köpa bröllopskläder. Men de hade ingenting! Inte så att de inte hade rätt färg, eller rätt storlek, de hade inte en endaste kjol. Inte en! Jag älskar att prova kläder och ännu bättre, komma hem med en uppsjö påsar. Ju fler påsar jag håller i handen, desto större kick. Nu köpte jag ingenting, vilket gjorde mig småsur. Vi åkte stället vidare för att leta bröllopspresent till Karin och David. Vi visste vad vi ville ha, och hittade precis rätt. I alla fall något bra med dagen. Stressade upplevade hem till A6, shoppingcentrum i Jönköping, och impulsköpte första bästa kjol. Måste nog ta och prova den ikväll, minns inte ens hur den såg ut!

Idag slutar jag 17.30. Och jag vet fortfarnde inte vilka skor jag ska ha på mig. För jag minns ju inte hur kjolens utseende. Hummm...kan ha varit svart....hummm....

4 kommentarer:

LenaL sa...

AV-Centralen är Underlandet. Ett Underland som alla barn borde ha en förälder jobbande på under åtminstonne en period av uppväxte - gärna då den tidigar delen. Där händer det magiska grejer hela tiden, och är man barn och är med och Hjälper Till kan man lätt som en plätt köra både moder och övriga medarbetare i sank med sin intensiva Arbetsvilja. (Kafferast, sånt otroligt slöseri med tiden!)Det finns Allt Kul I Världen där, bild och ljud i en salig blandning, och man kan göra fler och fler av samma Härlighet i det oändliga. Och Titta och Lyssna och Lyssna och Titta en gång till, och tvinga alla andra till detsamma. Även Ryska Fortsättningskursen är kul, för det låter så lustigt. Det är ingen måtta på alla förborgade hemligheter som blir avslöjade där, säkert så också Apans förvandlign (eller kanske bara påklädning?) till Människa. Men nån konspiration är det inte, bara ren och skär Magi.

LenaL sa...

Förresten, redan uppe och bloggar? Inte dåligt!

Låter spännande med en okänd kjol, du har säkert ett par passande okända skor också, så det är lugnt.

LenaL sa...

Låter oroväckande med förkylningen! Håller tummarna för att det snart blommar över och att du klarar av resan utan att gå i däck!

Ståålfågel sa...

Åh, så jag börjar förstå, en storsäljande barnbok borde bli "Harry Potter och Av-Centarlens hemlighet".